Gazdaságos étteremfelszerelés? Csak okosan!

Vendéglátóüzlet tulajdonosként általában a saját felőségünknek kell tekinteni a felszerelések, berendezések és dekorációs elemek beszerzését. Lehetőség szerint nem kifejezetten spórolás szempontjából közelítsük meg az egészet, és áldozzunk rá pont annyit, amennyi szükséges lenne. Természetesen nem bűn a gazdaságos megoldásokra törekedni. Ez viszont nem feltétlen egyenlő az aktuálisan legolcsóbb felszerelés beszerzésével, hanem sokkal inkább átgondoltság szempontjából kell erre törekedni.
Kezdjük azzal az egészet, hogy meghatározzuk a saját márkaértékeinket, a brand-et. Manapság már ez elengedhetetlen a vendéglátóiparban, hisz emberközpontú területről van szó. Pl. ez már gyakran a névadásban is megjelenik, egyre kreatívabbak, érdekesebbek a vendéglátó üzlet nevek, és egyre népszerűbbek, sikeresebbek ezek az újdonsült helyek.
A legegyszerűbb ha megállapítjuk, milyen vendégeket szeretnénk becsalogatni. A meghatározás után pedig nem csak az étlapot és itallapot alakítjuk ennek megfelelően, hanem az egész helyiség berendezését, felszerelését, dekorját is. Pl. ha vegetáriánus, vegán fogyasztókat célzunk meg, akkor érdemes növényekkel is megtölteni a teret, és törekedni a minél naturálisabb megjelenésre.

gazdaságos nagykonyhai berendezések
Ha ezeket a folyamatokat profin végig vittük, akkor a gazdaságos megoldást választottunk, hisz visszafog térülni a befektetésünk. Ugyanakkor vannak olyan eszközök, aminél nem csak a külső, hanem a funkció is számít. Érdemes gazdaságos nagykonyhai berendezések beszerzésében gondolkodni, azaz minőségi és garanciális megoldások közül választani. Az olcsó, garancia nélküli termékek hosszútávon egyhamar többet vesznek ki a pénztárcánkból, mint az enyhén borsosabb árú, de megbízható nagykonyhai gépek.
Összegezve elmondható, hogy akkor fog igazán spórolni, és jó befektetést elvégezni, ha nem csak az árakat nézi, hanem tényleg komolyan átgondolja, mi az amire szükség van, mi az amire nem, és milyen minőségben szerzi be a szükséges felszerelést.