kényelmes szakács cipő kell étterembe

Szakács munkaruházat mesterfokon: Legyél teljesen profi!

Kétségtelen, hogy egy szakácsot az ételekhez és ízekhez való kiváló érzéke, valamint szakmai elhivatottsága és kitartása tesz igazán sikeressé. Viszont a megfelelő külső környezeti tényezők nélkül nem tudja megalkotni nap, mint nap a tökéletes ételt. Külső tényezők alatt értem például a főzéshez használatos eszközöket: nagykonyhai gépek és berendezések, konyhai eszközök, stb. A legtöbb étterem ezt megfelelő minőségben szolgáltatja a szakácsainak. Viszont van egy talán elhanyagoltabb tényező is, ami nem más mint a megfelelő munkaruházat biztosítása.

Divat vagy munkavédelem?

Több szempontból sem mindegy, hogy milyen ruházatot visel egy szakács, így az étterem tulajdonosoknak, vezetőknek gondoskodniuk kell erről.

Nézzük először is azt, hogy egy étterem alkalmazottjainak kell, hogy legyen egy bizonyos megjelenése a vendégek előtt. Ennek a megjelenésnek tükröznie kell az étterem stílusát és elveit. Ez különösen a felszolgálók tekintetében fontos, de a szakácsok sem maradhatnak ki a sorból – főként akkor nem, ha látványkonyhát üzemeltetünk.

A másik, és fontosabb oka a megfelelő munkaruházatnak az pedig a biztonságos munkavégzés, azaz a munkavédelem. Szerencsére megfelelő védelmet biztosító, igazán egyedi és divatos darabokat lehet már beszerezni egy kis utána nézéssel. A stílusosság mellett olyan ruhákra van szükség, amelyek a hatékony munkavégzést 100%-ban segítik, tehát kényelmes szakács cipő kell étterembe. A cipő mellett a többi ruhadarab is nagy jelentőséggel bír.

Miből áll egy szakács munkaruházata?

Már minden alap ruhadarabból készül kifejezetten szakácsoknak, így a következőket különböztethetjük meg:

  • pólók,
  • kabátok,
  • nadrágok,
  • cipők,
  • kötények,
  • sapkák, kendők,
  • egyéb kiegészítők.

Mindegyikre igaz az, hogy kényelmesnek és könnyen tisztíthatónak kell lenniük. A kényelem segíti a kitartó munkát, a könnyű tisztíthatóság okát pedig nem hiszem, hogy magyaráznom kell, hiszen mindannyian főztünk már. Kiemelten kell kezelni a szakács cipőt, mert itt a talp tapadásának is figyelmet kell szentelünk, ezzel tehető a legbiztonságosabbá és gördülékenyebbé a főzés.

Ezeket az alap darabokat természetesen feldobhatjuk az étterem logójával, valamint kiválaszthatjuk az arculathoz illő leginkább illő színnel.